Cikkszám: 099
Jávor András, Kukovics Sándor, Molnár Györgyi
A könyv szerzői azoknak a szakembereknek a köréből kerültek ki, akik a juhtenyésztés elméletével és gyakorlati feladataival napi rendszerességgel foglalkoznak. A mű a legfrissebb tudományos eredményeket és a gyakorlati tapasztalatokat ötvözve ad választ a juh tartásának és tenyésztésének minden kérdésére. Az ábécébe szedett címszavak a következő gondolatkörök szerint rendszerezve kereshetők meg:
– Alapfogalmak
– Értékmérő tulajdonságok
– Juhhústermelés, húsminőség
– Tejtermelés, tejkezelés, tejfeldolgozás
– Gyapjútermelés, -kezelés, gyapjúminőség
– Jelentősebb magyarországi fajták és genotípusok
– A fajtatiszta tenyésztés és keresztezés szerepe az árutermelésben
– Biotechnológia, molekuláris genetika a juhtenyésztésben
– A juhok szaporítása – reprodukció
– Juhok takarmányozása
– A juhok elhelyezése, tartástechnológiája, az istállók berendezése
– A juhok viselkedése, bánásmód
– Juhok egészségtana
– A juhtartás gazdasági kérdései
Terjedelem:375 oldal
Kiadó:Mezőgazda Kiadó
ISBN:9789632862750
Kötés:kötve
Kiadás éve:2006
Méret:170x240 mm
Képek, ábrák:89 ábrával
Legyen Ön az első hozzászóló!