Cikkszám: 091
Mézes Miklós, Hausenblasz József
A könyv naprakész takarmányozási ismeretekkel szolgál a sertéstakarmányok fontosabb táplálóanyagairól, a takarmányokban előforduló antinutritív és toxikus anyagokról. A sertés takarmányait a következő csoportonként mutatja be: zöldtakarmányok, gyökér-, gumós és egyéb lédús takarmányok, silózott takarmányok, szénák, magvak, élelmiszer-ipari melléktermékek, tiltott alapanyagok, takarmány-adalékanyagok. Külön-külön tárgyalja a vemhes és a szoptató koca, valamint a szopós és a választott malacok takarmányozását. A növendék és hízósertések takarmányozásában kiemelt szerepet kap a nagy végsúlyra való hizlalás, ezenkívül ismerteti még a tenyészkocasüldők, a tenyészkansüldők és a tenyészkanok takarmányozását is. A mű további fejezetei az alternatív sertéstartással és -takarmányozással, a takarmány immunválaszkészségre adott hatásával, a termékminőséggel, az élelmiszer- biztonsággal és a takarmánybiztonsággal foglalkoznak.
Terjedelem:185 oldal
Kiadó:Mezőgazda Kiadó
ISBN:9789632865775
Kötés:fűzve
Kiadás éve:2010
Méret:170x240 mm
Képek, ábrák:3 ábrával
Legyen Ön az első hozzászóló!